Over ons

Mijn naam is Mieke Jansen, Opgegroeid in het buitengebied van Dongen, Noord-Brabant. Van kinds af aan was ik al graag buiten in de natuur, het was prachtig om buiten met mijn vader te zijn waar hij zijn kennis van de natuur graag overdraagt. Ik kan nog steeds uren luisteren naar de verhalen van mijn vader over de natuur, over het stropen van vroeger en hoe hij alle vogels zomaar herkent als ze langs gevlogen komen. Het boeren leven, de jacht, wild, opgezette dieren, gelooide huiden ik vond en vind het nog steeds fascinerend.

Ik werd verliefd! en laat mijn vriend nou toch een fanatieke jager zijn! Vanaf het eerste moment vond ik dit al prachtig. We gaan er graag samen op uit om wild te spotten, maar uiteraard ook voor de jacht. We kunnen zo genieten van de natuur en alle dieren die daar in voor komen! Het is zelfs zo ver gekomen dat ik zelf mijn jachtakte ga halen !

Natuurlijk is het vlees van Wild heerlijk, maar ik vond het zo zonde dat er verder weinig werd gedaan met het geschoten wild…

Zelf een huidje looien, ouderwets met Aluin en Zout. Ooh wacht we hebben ook mierenzuur nodig….. gelukkig is mijn vader Imker en kon ik er makkelijk en snel aan te komen. Hoe eigenwijs ik ben, gewoon zelf proberen en het lukte nog ook! Dit smaakte naar meer en ik werd er steeds fanatieker in. De nodige cursussen werden gevolgd om te leren prepareren, en wat is dat prachtig om te mogen doen!

Uiteindelijk is deze passie voor de natuur uitgegroeid tot de wildkamer.